Dominopark – een tijdelijk plein voor het tijdelijke kunstencentrum, Hoofddorp

 dominoparkGR

Jaar 2008, niet gerealiseerd

Tijdens de verbouwing van ‘Pier K’, het Hoofddorpse cultuur- en kunstencentrum, wordt een leegstaande school gebruikt als tijdelijke huisvesting.
Het grote verharde voorplein van de twee voormalige schoolgebouwen kan geleidelijk getransformeerd worden tot een aantrekkelijke, creatieve omgeving: een plek waar cursisten van Pier K gebruik van kunnen maken, en samen invulling aan kunnen geven.
Het idee is simpel: de grote betontegelvlakte wordt stap voor stap omgetoverd tot een park. Door betontegels uit het plein te lichten en daar een andere functie ‘neer te leggen’ ontstaan levendige en kleurrijke vlakken. Als de gebruikers behoefte hebben aan een volgend stukje park, kan dit – net een dominosteen – worden bijgelegd. Zo komt een stukje bloementuin te liggen naast een beeldentuin, een plek voor buitenles, een terras. Allemaal mede vormgegeven en ingevuld door de mensen die de creatieve lessen van Pier K volgen.

 


Verbouwing van een woning in Utrecht

 aanzicht serre_kl

Jaar: 2010 – 2011

Een huis met drie verdiepingen uit de jaren 40 in de Utrechtse Schildersbuurt moest worden aangepast aan de wensen van de nieuwe bewoners: een cultureel intendant met een studerende zoon en een weekendpleegzoon.

De begane grond werd ingericht als een grote open ruimte, die doorloopt in een serre. De begane grond wordt zo een lichte en flexibele ruimte met uitzicht op de tuin. Op de eerste verdieping werd een slaapkamers getransformeerd tot ruime badkamer, en kwam de logeerkamer van de weekendpleegzoon te liggen.

De derde verdieping werd ingericht als studio voor de studerende zoon, compleet met badkamer en pantry.


Vakantiehuis in Piemonte, renovatie / verbouwing

 CaDeRoccheGR

Jaar: 2005 – 2011

Een traditionele oude stal annex herdersverblijf, gelegen op ongeveer 1.400 m in de Ligurische Alpen, wordt stap voor stap verbouwd tot vakantiehuis. Het gebouw, opgetrokken uit lokale steen, staat met de achterkant in de helling. Oorspronkelijk gingen de dieren dan ook aan de lager gelegen voorkant de stallen in en de mensen aan de kant van de helling naar de slaapverblijven op de eerste verdieping. Het huis wordt zo gerenoveerd dat deze indeling en ook verder de karakteristieken van deze lokale bouwstijl behouden blijven.


7zoldersingel-boven 2 1

Verbouwing zolderverdieping rijksmonument Singel Amsterdam

7zoldersingel-boven 2 1

Jaar: 2008 – 2009

De twee verdiepingen hoge kap van een monumentaal, 17e eeuws pand aan de Singel is in de jaren 70 verbouwd tot een donker en hokkerig appartement. De verbouwing heeft tot doel de woning lichter, ruimtelijker, maar ook kleurrijker en vrolijker te maken. Dit gebeurt door middel van een open trap, het slopen van tussenwanden en het toepassen van lichte en transparante materialen.
 De grote schuifpui naar het dakterras zorgt voor lichtinval tot diep in het appartement. In de duistere badkamer worden ramen geplaatst waardoor de opdrachtgever vanuit zijn badkuip nu de Singelkerk kan zien.

De verbouwing is uitgevoerd door Dearman Timmerwerken.

 

 

 

 


5-voertuin-DSCN02731

De Voertuin: parkeer eens iets anders

5-voertuin-DSCN0273

Jaar: 2006

Stadsbewoners hebben het vaak niet voor het kiezen: een etagewoning met een klein balkon, of een benedenwoning met een achterplaatsje. Een tuin zit er meestal niet in, vooral niet aan de voorzijde van de woning. Het uitzicht uit het voorraam bestaat meestal uit geparkeerde auto’s en voorbijkomend verkeer.

Met de voertuin wordt dat allemaal anders: of u nu op de begane grond woont of boven, u kunt op de bestrating voor uw huis uw eigen tuin parkeren. En niet zomaar een tuin, maar een zorgvuldig eigentijds ontworpen mobiele tuin, waarin u de volledige vrijheid heeft deze naar uw wens in te richten en te gebruiken.

Het concept van de voertuin voldoet aan alle wettelijke criteria die aan een motorvoertuig worden gesteld. Daardoor is het in principe mogelijk om er een parkeervergunning voor aan te vragen. Het concept biedt de flexibiliteit om tal van functies legaal in de openbare ruimte te realiseren: een tuin natuurlijk, maar ook een zandbak voor de kinderen, een klein terras, een zwembadje, een kippenhok.

Met de voertuin voegt u een heel nieuwe dimensie aan het straatbeeld toe!

De voertuin: voor mensen die weleens wat anders willen parkeren.

www.voertuin.nl

De voertuin is een project van Peter Heijmen, Bram Bosch, Philo Jones, Anette Kithier en Jutta Hinterleitner