5-voertuin-DSCN02731

De Voertuin: parkeer eens iets anders

5-voertuin-DSCN0273

Jaar: 2006

Stadsbewoners hebben het vaak niet voor het kiezen: een etagewoning met een klein balkon, of een benedenwoning met een achterplaatsje. Een tuin zit er meestal niet in, vooral niet aan de voorzijde van de woning. Het uitzicht uit het voorraam bestaat meestal uit geparkeerde auto’s en voorbijkomend verkeer.

Met de voertuin wordt dat allemaal anders: of u nu op de begane grond woont of boven, u kunt op de bestrating voor uw huis uw eigen tuin parkeren. En niet zomaar een tuin, maar een zorgvuldig eigentijds ontworpen mobiele tuin, waarin u de volledige vrijheid heeft deze naar uw wens in te richten en te gebruiken.

Het concept van de voertuin voldoet aan alle wettelijke criteria die aan een motorvoertuig worden gesteld. Daardoor is het in principe mogelijk om er een parkeervergunning voor aan te vragen. Het concept biedt de flexibiliteit om tal van functies legaal in de openbare ruimte te realiseren: een tuin natuurlijk, maar ook een zandbak voor de kinderen, een klein terras, een zwembadje, een kippenhok.

Met de voertuin voegt u een heel nieuwe dimensie aan het straatbeeld toe!

De voertuin: voor mensen die weleens wat anders willen parkeren.

www.voertuin.nl

De voertuin is een project van Peter Heijmen, Bram Bosch, Philo Jones, Anette Kithier en Jutta Hinterleitner